Och vinnaren är...

Nu är tävlingen om designen på vår logga avslutad! Idag pratade vi ihop oss och enade oss om vilket bidrag vi gillade bäst.

Motiveringen lyder:
Loggan är klar och tydlig. Med en världskarta i bakgrunden får den det världsperspektivet vi letade efter. Den stämmer också in super bra i ett modeperspektiv. Vi gillade den helt enkelt!

Vinnaren är IDA ERIKSSON, GRATTIS! :)
Ett mail har skickats iväg till dig och du kommer att informerats om våra fina priser!

Vi kommer att göra en liten intervju med Ida, och tillsammans med den kommer vi att publicera loggan.




Innan vi så gott som Jular för oss..

Det första vi tänkte säga är att tävlingen är avslutad. Nu har vi sammanställt bidragen och i morgon kommer vinnaren att representeras här på bloggen och även ett mail kommer att skickas iväg!

För det andra så tänkte vi tacka för alla modellansökningar, och de kommer ta längre tid än vi beräknat att sammanställa dem. NI var ju så sjukt snygga allihop och tog oss med storm! ALLA NI SOM SÖKT FÅR BESKED EFTER JUL. Då kör vi igång med rivstart och kör sista racet.

Vi ska också berätta mer om vår nya stjärnsponsor men vi kan inget berätta förrän vi varit i kontakt med dem igen :)


Illustration: Länk

Ny sponsor

Yes, vi har fått tag på en till sponsor!
Vi ska nog inte avsjöja nu på en gång vem det är, utan vänta tills allt är klart med alla inblandade men vi kan iallafall säga att det är en supersponsor!

Nu tar vi jullov för att vila upp oss och samla ny kraft för att verkligen få denna modevisning att bli så bra som vi vet att den kan bli!

Så ha ett underbart jullov till er som har de, och så önskar vi, Johanna, Sara och Viktoria, er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!


Foto: Matilda Jonsson

Första klädinsamlingen avklarad!

Så är vi här. Tillbaka efter att ha spenderat lunchen på Myrorna och Röda Korset. På Röda korset har jag veckovis lagt undan kläder och där har vi fått en hel del snygga klänningar! Vi var också på Myrorna där vi fick vår egen lilla ställning där vi får hänga våra utvalda kläder, vi hittade en hel den herrkläder, vilket är kanonbra! Myrorna blev det stället idag där vi hittade mest. Båda ställena hade fint utbud såhär vid jul. Dock är det väldigt svårt att hitta vårkläder, eftersom det är en vårvisning vi gör! Men vi kommer att nu gå en gång i veckan runt och plocka lite.

Efter jul kommer vi ta resterande Second hand-butiker, men nu väntas lov när det gällar den biten. Vi kommer endast att försöka bli klar modelltruppen och vi kommer nog också hålla bloggen hyfsat uppdaterad i Jul ändå :)

Vi ska också avsluta tävlingen om loggan och den avslutas på Söndag 21.00!


091216

Skolan är snart slut för detta år... tiden har sprungit iväg. Snön har kommit och julstämningen börjar sprida sig bland oss. Vi kan inte förstå att det är julafton nästa vecka! Och hur härligt ska det inte bli med några veckors lov?

Vårt schema är fullsatt. Imorgon är det dags för sista projektarbetesmötet innan jul. Vi är redo att ge vår mentor en lägesrapport. Det ser riktigt bra ut måste vi säga!

Efter detta möte är det dags att ge sig ut på stan.
KLÄDJAKT! :) Nu börjar vi välja ut kläder.
Röda Korset och Myrorna står på schemat inför morgondagen. 

 
Bild: Myrorna


Plåtning

Här kommer ett litet smakprov från fotograferingen med duktiga Matilda
Några bilder kommer finnas på headern och några kommer att dyka upp på vår reklam senare.
Mer än så säger vi inte, men snart kommer fler bilder att dyka upp, bland annat på headern som troligen duktiga Helena kommer att fixa åt oss!

Vi jobbar på och vi vill påminna om att tävlingen avslutas på Torsdag 21.00!


Foto: Matilda

Update: Dagens plåtning gick super!

Morgonen bestod av en massa skratt och fotografier. 

Vi träffades på skolan för att prata igenom våra planer och fixa till det sista. Sedan begav vi oss ner på stan för att möta upp Matilda. Fotograferingen skedde utomhus. Vi fick en hel del kommentarer från utomstående under arbetes gång, det är trevligt! Alltid roligt med lite uppmuntring och publik tycker vi. Bland annat en man som skrek "SMILE" och en liten tant som stod och tittade på oss och frågade om vi inte frös. Det var en kylig morgon, men vad gör det? :) Vi höll humöret uppe, både bakom och framför kameran. Även en annan idé på fotoställe dök upp, och det gick vägen.   

Nu säger vi inget mer om detta, då vi väntar tills bilderna dyker upp istället. Exciting!

Sätt dig och slipa på en logga vettja, glöm inte tävlingen! :)


Plåtning

I morgon har vi projekttid, förra veckan gjorde vi en invite på Facebook och lite annat, vilket blev succé! Kul att så många vill komma och titta, känns underbart! I morgon väntar en plåtning med duktiga Matilda, som ska ta några bilder på oss som vi ska ha dels här på bloggen, men också på affischen. Hur vi tänkt kommer ni att få se när plåtningen är klar. Men vi vill ha en röd tråg genom bilderna och projektet, så vi försöker med det!

I morgon kör vi och plats är än obestämd men vi har några Idéer! Kul att ni är med och tävlar! Bara fortsätta att skicka in bidrag, då blir vi bara glada!

Next UP!: Update


Foto: Elle

Var med och tävla!


Nu efter lite överläggning under lunchen idag kom vi fram till vad tävlingen ska gå ut på. Priset är som sagt två biljetter till Fashionshow Against Aids 2010, två goodiebags, 2 fördrinkar och sittplats på frontraden (längst fram) Tävlingen börjar nu och kommer att hålla på en vecka. Vinnaren kommer att presenteras på bloggen och vi kommer också att skicka iväg ett Mail.

Det du behöver göra är:  
 
Du ska designa oss på Fashion Show Against AIDS en logga! Denna logga kommer att finnas med på affisch, visitkort, biljetter, modevisningen och i media, dvs överallt där vi finns med! På loggan ska det stå "Fashionshow Against Aids" Men hur ni vill göra loggan bestämmer ni helt själv. Något ni tror passar oss, kampen mot AIDS i modeperspektiv. Så nu får ni händerna fria, börja designa!

Maila sedan.. ditt bidrag till [email protected]  Skriv Namn, Ålder, Stad, Bifoga loggan och en kort text hur du tänkt när du designat loggan.

Lycka till!

Kibera

Kenyas slumområde, har också jämförts med en soptipp. Människorna lever bland sopor, smuts och djur. Hiv-smittan är otroligt stor just i detta område. Kibera har lockat oss på många sätt, nu jobbar vi med att få pengarna att gå DIREKT till Kibera genom röda korset, annars kommer vi att skicka insamlingen med läkare utan gränser till Kibera.




Next UP!: Plåtning och Tävlingsdax!

Fashionshow Against AIDS blir på film?



I helgen fick vi ett väldigt intressant förslag från en tjej vid Namn Johanna Rantonen som kommer från Västerås. Hon föreslog att samarbeta med vårt projekt där hon vill under sista veckan innan visningen vill komma och filma, intervjua och skriva om vårt projekt. Det kommer att bli en dokumentär-liknande film och detta kommer sedan även Johanna att använda sig av. Hon kommer troligen hänga med oss under jobbet in i det sista och det kan vara riktigt kul för oss att få ta del av detta så vi har detta som ett minne. Vi gillar starkt denna Idé så vi välkomnar Johanna upp till Sundsvall för att bli en del av vår Crew i Mars!

Next UP!: Eventuell kommande plåtning på oss för affisch, bloggheather m.m!


Tävling!

Det är Måndag igen och vi är åter på plats redo för att köra en vecka med hårdjobb! Vi har suttit och dividerat om det inte vore lite kul med en tävling? Vad tävlingen exakt går ut på är inte klar än, men vi kommer under kommande veckan att diskutera exakt vad tävlingen går ut på och när den börjar och slutar. Priset man vinner är två biljetter till Fashion Against Aids den 21:a Mars 2010! I Priset ingår inte bara två biljetter utan också två goodiebags fyllda med massa spännande produkter. Kan inte det vara hur trevligt som helst? Vinnaren kommer att presenteras på bloggen och priset kommer att delas ut av oss personligen några dagar före visningen.

Hoppas många är sugna på att tävla, håll utkik så ska tävlingen komma upp på bloggen !





Next UP!: Projektet om Fashionshow Against AIDS blir ev dokumentär?!

Mailat Sofies Mode!



Foto: Sofies Mode

Som tidigarenämnt så letar vi sponsorer, dels för att vi inte har en enda krona att röra oss med. Hela projektet är uppbyggt på frivilliga som valt att sponsra och hjälpa till. Dessa goodiebags som vi kommer att dela ut för de 50 första gästerna på varje visning jobbar vi hårt med. Jag tycker att goodiebags är riktigt kul och det är roligt att få känna sig lite exklusiv, med BRA produkter i påsen. Igår kontaktade jag Sofies Mode för att höra om de möjligen skulle kunna sponsra oss med en del tidningar som skulle passa bra i påsen. Men vi får se hur det går. Jag har också varit i kontakt med ett makeup märke, ett BRA sådant. De verkar vilja sponsra oss med en hel del produkter, jättekul!

Next UP!: Idé om tävling!


Fashionweek NYC

Inspirationen flöder in och vi sitter och maler en massa visningar från Fashionweek i NYC, Paris, London och Milano. Vi har nu skaffat ett event på facebook så att vi kan se ungefär hur många gäster vi får. Många ahr svarat vilket är superroligt! Har ni några frågor angående visningen, så är det bara att höra av er! Ni vet var vi finns!

Fashionshow Against Aids


Tracy Reese

Stadshuset, Sundsvall



En av våra sponsorer som har varit klar sedan en tid tillbaka är Stadshuset.  
Tack för att ni låter oss hålla modevisningen i er superfina lokal!

Kom ihåg att höra av dig om du vill bli en del av vårat Fashionshow against AIDS gäng :)
Vill du också sponsra oss? Eller har du något tips?
Maila: [email protected]



Vi jagar sponsorer!



Drygt två dagar har gått sedan vi skickade iväg några mail till olika organisationer och företag som skulle passa jättebra ihop med vårt projektarbete! Dels så kom vi att tänka på dessa snygga band, som många är van vid att se rosa. Det är Röda bandet som står för kampen mot Aids, vi tycker att de är skitsnygga och vi vill jättegärna ha ett ex antal av dem.

Men annars så jagar vi alla sorters sponsorer egentligen, folk som är villiga att ställa upp. Skulle du vilja sponsra oss eller har du något tips?

Kontakta oss! [email protected]

Tjuvtitt och inspiration..



Next UP!: Förhoppningsvis besked av några sponsorer!

TUMMENUPPFÖR

Det finns ingen tvekan om att vi är laddade inför detta! Vi fixar och trixar ständigt. Nya idéer, planer och personer som vill hjälpa till (som modell eller backstagearbetare) för arbetet framåt. Även alla sponsorer som gör detta möjligt. Vi blir jätteglada över att höra alla kommentarer som dyker upp när vår modevisning kommer på tal! Detta håller på inspiration på topp. Positiv feedback är viktigt.

Vårt huvudsyfte är att samla in pengar till välgörenhet. Att kunna hjälpa människor som är sjuka och visa att vi bryr oss. Hiv/Aids är en tragisk sjukdom och vi vill göra vad vi kan för att hjälpa. Vi kan inte göra underverk men vi vet att vi kan hjälpa dessa människor att ta ett steg till ett bättre liv. Man mår själv bra av att veta att man gör en god gärning också!

Att kläderna som ska visas kommer att vara second hand känns helt rätt. Känslan av att kliva in i en affär fylld med kläder, skor, smycken, jackor (m.m) är något vi älskar. Vi tycker att Sundsvall har ett bra utbud när det gäller second hand-affärer. Tänk ett steg längre. Alla dessa kläder har tillhört någon annan innan. Det är intressant om man tänker efter. De har en historia bakom sig, istället för att komma direkt från en fabrik tillsammans med tusentals andra likadana plagg. När man väl kommer till kassan och betalar så inser man att man faktiskt hjälper behövande genom att ta hem ett nytt plagg till garderoben. Hur bra känns inte det? :)

Vi är tre tjejer som verkligen brinner för det här. Att ha så roligt som vi har under arbetets gång samtidigt som vi vet att vi gör en bra sak känns super!


Tummen upp för positiv feedback, goda gärningar och second hand.

1:a december, idag är det...


RSS 2.0