80 dagar

Rubirken säger det mesta. Det börjar närma sig nu!

Gissa om vi är laddade? Den 21 mars smäller det, FASHION SHOW AGAINST AIDS i Spegelsalen, Stadshuset.


Från vänster: Sara Olsson, Viktoria Möller, Johanna Widén = Fashion Show Against AIDS tjejerna
Foto: http://mahuldan.blogg.se

Med oss, med vårkläder, inspiration och insamling till ett gott ändamål. Genom att stödja våran idé, ha roligt och ta del av vår modevisning kommer goda gärning göras! Pengar kommer att samlas in och skickas iväg. Vi tror det kommer att bli hur bra som helst. 

Schemat ser fullt ut framöver, då det är väldigt mycket som ska ordnas. Men vi ligger bra till måste vi påstå. Ljud och ljus är pågång, sponsorer, Kibera är några delarna som vi gick igenom starkt förra veckan. Dessa delar kan inom kort markeras som klara på listan. Pusselbitar börjar falla på plats. Och inte tala om kläderna! På Röda Korset finns en hel del plagg undanlagda, på Myrorna har vi ett ställ och listor och senast förra veckan var på Återkommande Mode. HJÄLP, vilket underbart lager de har där, måste bara säga det. Fullproppat med kläder överallt. Det är guldvärt att vi får vara där inne och rota! We love it.

Imorgon är det dags för möte med Stadshuset. Vi ska prata med vår kontaktperson, Agneta, och gå igenom lokalen vilket är Spegelsalen. Vi är oerhört tacksamma över att vi får använda en sådan klockren lokal, tack! Vi ska titta vilka material som fattas, kolla stolar, utrymme, backstage, catwalk, ljudanläggning och så vidare.
 
Vi måste också ringa några samtal! Hålla koll på läget liksom. Det är mycket som händer nu. Några mail ska skickas iväg. Just det! Vi har blivit kontaktade av en intressant person. Vi berättar mer senare när det är aktuellt... 

Om tiden räcker till så kommer vi nog att smita in på någon av Second Hand butikerna och leta kläder. Alla borde inse att Sundsvalls Second Hand utbud faktiskt är grymt! :)

Modellerna kommer inom kort kontaktas för informationsträff. Vi ska samla ihop hela gänget för att prata, fika och fota lite inför hår och make up. Datum och plats är satta nu, så det är bara för oss att skicka iväg några mail och eventuellt sms.

Vi sliter som smådjur men, iiiiih, vad vi har roligt när vi jobbar med det här!


Röda korsets Ungdomsförbund

Idag kikade vi mailen och såg att Röda korsets ungdomsförbund kontaktat oss. Dit ska vi på måndag för att prata om vårt projekt och om ett eventuellt samarbete med dem. Det ska bli riktigt roligt så vi får se vart det bär av!

Annars så är det morgondagen vi kör som vanligt. I morgon väntas samtal till en av våra sponsorer, till ljud och ljus och vi ska försöka boka tid för modeller, vi ska också hinna med att plocka ut kläder på några utav våra secondhand-butiker i stan. Mer jakt väntar också i helgen. Det börjar närma sig nu! Vi har fullt upp!



Vi svarar:

Vå har fått många frågor på mail och facebook. Vi svarar på dem så fort vi kan och vissa väljer vi även att ta upp i bloggen om frågan är populär. En fråga vi fått  är "kommer det att visas vårmodet för även herr på visningen?"

Sv: Hell Yeah! Det är ju inte "bara" en modevisning utan också en hjälp till andra. Eftersom vi vill att så många som möjligt ska komma och titta/hjälpa vill vi göra modevisningen så bred som möjligt. Vi vill också få fler killar intresserade var de tar på sig och välja second hand. Tjejernas val av second hand har ökat bara det senaste året, vilket är jättekul!

Vi har för övrigt hittat jättemycket snygga herrkläder när vi varit och plockat ut i det olika second hand-butikerna i stan, såklart ni ska komma och titta killar!! Det kommer att bli jävligt kul.


Bottega veneta Fashionweek Milano

Nu har mailen kommit iväg!

För er som sökte plats som modell kan jag säga att mailet finns i eran inkorg i kväll. Jag har redan mailat en tredjedel. Sara och Johanna ska också slänga iväg dem senare, om de inte redan gjort det! Vi tackar för alla mail och lite ledsna över att vi inte kan säga ja till alla snyggingar!

Men vi är ändå nöjda över att fått en sån sjukt tight och bra grupp. Nu ser vi fram emot att få träffa allihop framöver!




Idag träffade vi vinnaren...

Idag så pratade vi med tjejen som vann logo-tävlingen, Ida Eriksson. Vi ställde lite frågor till henne angående tävlingen där priset var två biljetter till Fashion Show Against Aids på första raden inkl. Goodiebag och drink.

Ida, vem är du, kortfattat?
- Ehm, jag är en helt vanlig tjej. Jag heter Ida Eriksson, 18 år. Glad och trevlig tjej går på Hedbergska och läser samhälle.

Härligt! Men hur tänkte du när du gjorde vår logga?
- Först tänkte jag att Aids är något som finns i hela världen, därför tog jag världen som bakgrund. I programmet som jag jobbar med finns olika ikoner så när jag såg den där tjejen tänkte jag "Det kan representera mode" Texten och kläderna var röda, som också representerar Aids, eller kampen mot Aids.

Sweet! Varför var du med och tävlade?
-
Därför att jag trodde inte så många sökte, så jag tänkte att jag kan väl prova.

Ida, är du själv intresserad av mode?
- Nej det är jag inte, men jag kan bli! Kanske efter det här, det är ju faktiskt kul!

Vi har ju också i syfte att folk ska få upp ögonen för Second Hand. Handlar du Second Hand?
 
- Nej det gör jag inte, vet inte riktigt varför. Men varje gång vi rensar hemma så åker kläderna till UFF, det är ju bra att inte slänga något.

Till sist, Ida! Vem blir det lycklige som ska få gå med dig och få bästa platserna på¨Fashion Show Against Aids 2010?
-
haha, har inte riktigt tänkt på det än. Min lillasyster vill ju jättegärna gå, men vi får se!




Vi sitter och pratar lite med Ida kl är ca 10.00


VINNARLOGGAN- Design av Ida Eriksson






RSS 2.0